Kunstenaar onbekend

Deze pagina biedt de leden van Exlibriswereld de mogelijkheid afbeeldingen van exlibris en gelegenheidsgrafiek waarvan zij de ontwerper niet kennen, voor te leggen aan medeleden (en andere bezoekers van de website), in de hoop dat 'n ander daarover wèl uitsluitsel kan geven.

Hieronder staat een presentatie met afbeeldingen van, vooralsnog 100, ongeïdentificeerde bladen, voorzien van een volgnummer. Klik op "afspelen" om de presentatie te starten. Wie meent een of meer exemplaren aan een kunstenaar te kunnen toeschrijven, kan zijn/haar kennis door middel van het reactieformulier (onderaan deze pagina) insturen, desgewenst voorzien van aanvullende opmerkingen. Inmiddels zijn de eerste oplossingen binnengekomen; die zijn te bekijken in de presentatie Kunstenaar bekend.

U kunt het reactieformulier ook gebruiken om aan te geven dat u zelf ongeïdentificeerde bladen geplaatst wil zien. U ontvangt dan via de mail aanwijzingen hoe te handelen.

In deze rubriek Kunstenaar onbekend is een 2e serie exlibris geplaatst op 12 februari 2018. Op 4 februari 2019 zijn hieraan 7 exlibris toegevoegd. De inmiddels opgeloste bladen zijn terug te vinden in Kunstenaar bekend. In de presentatie Kunstenaar bekend zijn 3 nieuwe oplossing geplaatst op 23 januari 2019.

Op 8 december 2019 is een nieuwe serie van 30 ongeïdentificeerde exlibris geplaatst, dit keer in de vorm van een pdf-document,  waardoor het raadplegen hopelijk gemakkelijker en minder tijdrovend is. Voor het reageren kan nog steeds gebruik gemaakt worden van het onderstaande ractieformulier.