Gevraagd / gezocht

Bent u op zoek naar een bepaald exlibris, informatie over een kunstenaar, tips of adviezen over verzamelen of het onderhouden van uw collectie, enz. enz. dan kunt u hier een oproep plaatsen. Het is niet de bedoeling in deze rubriek (klein)grafiek, boeken of andere zaken te koop aan te bieden. Daartoe biedt het internet voldoende mogelijkheden. Als u een oproep geplaatst wil zien of als u wil reageren op een oproep, ga dan naar het Reactieformulier of klik op REAGEREN in de advertentie. Nieuwe oproepen worden zsm geplaatst, reacties op oproepen worden doorgestuurd naar de adverteerder.

037
Wie kent de maker van dit exlibris?
Mijn opa Marinus Christiaan Koch heeft dit exlibris waarschijnlijk al vóór WO-II laten tekenen, maar het kan ook kort na de oorlog geweest zijn. Hij woonde in die dagen in Rotterdam. Het enige wat wij ervan weten is dat een bekende graficus het zou hebben ontworpen, en dat de initialen van de maker AK waren (boven de letter H). Dit is een foto van de oorspronkelijke pentekening. Weet iemand meer van AK?
[11maart2024]
036
Wie helpt mij aan deze gelegenheidsgrafiek?
Ik ben op zoek naar een gelegenheidsgrafiek van mijn grootvader J.F.J.M. Bloemen, i.v.m. zijn 40-jarig jubileum als huisarts te Tilburg. De gelegenheidsgrafiek is gemaakt door Frans van der Wee. Het betreft een groenig gekleurde houtgravure(?) met een aesculaap, de letters JB en tekst 1919  9 mei  1959 (zie afbeelding). Alvast hartelijk dank voor de reacties.
[30augustus2023]
Deze oproep is afgesloten


035
Wie weet de maker van dit exlibris?

 
Wie weet de naam van de ontwerper van het exlibris gemaakt voor G. Goettsch? Deze titularis was scheikundig ingenieur in Uithoorn. Het exlibris moet gemaakt zijn in de jaren 1930-1955. Het monogram van de ontwerper staat rechtsboven het opengeslagen boek. Alvast hartelijk dank voor de reacties.
[30juni2023]034
Wie kan dit incomplete exlibris identificeren?
In het kader van een onderzoek kwam ik in de bibliotheek van het Canisiuscollege in Nijmegen dit exlibris-fragment tegen. Ik zou graag achterhalen van wie dit exlibris geweest is. Zelf heb ik geen idee. Als er iemand is die dit exlibris nader kan plaatsen, zou ik dat graag vernemen. Bij voorbaat hartelijk dank.
[29november2022]033
Gezocht: enkele exlibris van Henk Blokhuis
In verband met het voorbereiden van een boek over Henk Blokhuis ben ik op zoek naar enkele ontbrekende opusnummers, in de vorm van een scan/foto of een papieren (leen)exemplaar. Ik mis nog:
opus 191 (C3) voor Hans Voogel, Vogel
opus 274 (X3/5) voor A.P. de Witt, Duiventoren
opus 277 (X3/5) voor A.P. de Witt, De Plak

opus 288 (X3/4) voor A.P. de Witt, Boerderij
opus 294 (X3/2 col) voor Herman Geuze, Schermer
Bij voorbaat dank voor uw medewerking!
[26september2022]


032
Gezocht: werk van Reitsma-Valença en V. le Campion
 
Ik wil graag in contact komen met verzamelaars die gelegenheidsgrafiek en/of exlibris in bezit hebben van Valentin le Campion en/of Engelien Reitsma Valença.
[2april2022]
Deze oproep is afgesloten

031
Aangeboden 121 nrs Antiquariaatsdienst
Als ik iemand (tegen verzendkosten) kan verblijden met 121 nrs van de Antiquariaatsdienst Exlibriswereld, dan hoor ik het graag. Het betreft de nrs 36 (winter 1991) t/m 156 (winter 2021). Wie het eerst komt...
[15maart2022]
Deze oproep is afgesloten
 

030
Exlibris door Hedwig Pauwels gezocht
Ik ben op zoek naar het exlibris dat Hedwig Pauwels in 2012 gemaakt heeft voor Jan Stefancik (opus 1102). De gebruikte techniek is C3/C5, formaat 83x113 mm. Helaas heb ik geen afbeelding van dit exlibris. Graag zou ik het in mijn bezit krijgen en ik hoop dan ook op een aanbieding door één van de leden (ruilen kan natuurlijk ook). Als iemand het exlibris heeft en het niet kwijt wil, dan zou een scan ook al welkom zijn. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
[9maart2022]
 

029
Wie kent de maker van dit exlibris?
Ik tracht te achterhalen wie dit exlibris heeft ontworpen. De naam van de titularis luidt H.O.Buck; de signatuur van de kunstenaar is AvV. Bij voorbaat dank voor het antwoord!
[9maart2022]
 
 


028
Info over J.B. Stomph gezocht
Ik ben op zoek naar informatie over de Rotterdamse verzamelaar J.B. Stomph. Behalve zijn geboortejaar en -plaats (Rotterdam!) kan ik niets over hem vinden. Alle aanvullende informatie is van harte welkom!
[18februari2022]
Deze oproep is afgesloten
 
 

027
Exlibris Werkman gezocht
Ik ben op zoek naar exlibris die ontworpen zijn door H.N. Werkman (1882-1945). Het exlibris voor P.J. Hiemstra uit 1936 heb ik al. Alle reacties zijn welkom. Alvast bedankt!
[11januari2022]

026
Werklijst Hedwig Pauwels gezocht
Bestaat er een werklijst van de exlibris van de Belgische kunstenaar Hedwig Pauwels? En zo ja, zou iemand mij daaraan kunnen helpen? Bij voorbaat zeer bedankt voor reacties!
[11januari2022]
Deze oproep is afgesloten

025
Gezocht Catalogus Grafiek 71
Ik ben op zoek naar de catalogus bij de tentoonstellingen van Grafiek 71, die in vier plaatsen gehouden werden. Er waren 10 kunstenaars bij betrokken, die ieder 10 prenten tentoonstelden. Ik zou met name graag willen weten met welke prenten Akke Sins deelnam. Een origineel exemplaar van de catalogus zou zeer welkom zijn, eventueel kopieën. Bij voorbaat dank!
[31december2021]

024
Wie kent de ontwerper(s)?
Ik probeer te achterhalen wie de bijgaande exlibris heeft ontworpen. Bij voorbaat dank!
[31mei2021]

023
Gezocht: exlibris van D.F. Reuchlin
Ik ben op zoek naar het exlibris voor D.F. Reuchlin, gemaakt door Huib Luns. Wanneer iemand dat in zijn/haar bezit heeft, dan zou ik daar graag een goede scan van willen ontvangen. Een echt exemplaar is uiteraard ook welkom. Bij voorbaat dank voor uw reactie
[28maart2021]

022
Wie is de ontwerper van dit exlibris?

De heilige Apollonia (beschermheilige van de tandartsen), met extractietang en getrokken kies, staat bij de toren van de Petrusbasiliek en het gemeentewapen van Boxtel. Ik ben op zoek naar de naam van de kunstenaar van dit exlibris (en het jaar van ontwerp).  Het is gemaakt voor Max Hoyng, destijds, hoe kan het ook anders, tandarts in Boxtel. Ben benieuwd naar reacties, alvast hartelijk dank!
[13maart2021]

021
Exlibris voor J.F.J.M. Bloemen gezochtSinds kort ben ik bezig met het verzamelen en achterhalen van de exlibrissen die mijn grootvader heeft laten maken in de jaren 30, 40, 50 en 60. De naam van mijn grootvader is: dr. J.F.J.M. Bloemen (arts). Ik hoop dat er verzamelaars zijn die mij kunnen helpen. In één exemplaar ben ik zeer geïnteresseerd en dat is die gemaakt is door de Japanner Teruo Takahashi! Uiteraard zijn de andere exlibrissen ook zeer welkom. Ook exlibris op naam van J. of J.J. Bloemen, E.J.J.M. Bloemen en M.H.F. Russel komen in aanmerking.
[29december2020]
Deze oproep is afgesloten


020
Dit exlibris van André van der Vossen gezocht

Als verzamelaar van het werk van André van der Vossen (1893-1963) ben ik al een tijd op zoek naar het enige tot dusverre bekende exlibris van zijn hand (zie hiernaast). Een goede scan met afmetingen zou al een hele hoop helpen. Genoeg ruilmateriaal aanwezig! Wie kan mij helpen? Bij voorbaat dank! 
[2juli2020]019
Dit exlibris van C.J. Alban gezocht

Bijgaand exlibris voor A.C. Kapsenberg, een houtgravure van C.J. Alban, staat afgebeeld in het boek Typografische thema's op exlibris. Ik zou graag een origineel exemplaar van dit exlibris willen zien en scannen (uiteraard nog liever in mijn bezit krijgen). Wie kan mij helpen? Bij voorbaat dank! 
[6februari2020]018
Exlibris van Julie de Graag gezocht

Als verzamelaar van het werk van Julie de Graag (1877-1924)  ben ik op zoek naar exlibris van haar hand. Wie heeft werk van haar te koop? 
[11december2019]


017
Advies gevraagd
?
Als nieuwe liefhebber en verzamelaar in spe van kleingrafiek en exlibris, ben ik op zoek naar de juiste wijze van archiveren en opslaan. Ik gebruik standaard zuurvrij papier formaat 160 x 225 mm, en ben nu op zoek naar dozen of mappen om ze in op te bergen. Wie kan mij helpen? Bij voorbaat dank voor een reactie. 
[9november2019]
016
Wie is de maker?
Weet iemand welke kunstenaar dit exlibris heeft gemaakt? 
[26oktober2019]
Inmiddels opgelost: maker Hugo Lous (NL), lijncliché
015
Exlibris Theo van Hoytema gezocht
Het enige exlibris van Theo van Hoytema dat ik nog zoek is dat voor Aegidius Timmerman. Ik heb weliswaar de verkleinde clichédruk maar niet de originele litho (10x17cm) waarvan in april nog een exemplaar is verkocht op catawiki. Tips zijn welkom, het exlibris nog veel meer. 
[19oktober2019]


014
Info over Lou(is) Asperslag gezocht

Graag zou ik meer informatie vinden over Louis Asperslag, een bekende Belgische ex-libris-maker/verzamelaar. Gegevens als geboortedatum/-jaar en jaar/locatie van overlijden zijn zeer welkom. Tevens is zijn verwantschap met de Haagse glazenier Lou Asperslagh mij onduidelijk. Kan het wellicht kloppen dat zij vader en zoon zijn? Alle informatie, hoe gering ook, is welkom! Alvast bij voorbaat dank. 
[28september2019]


013
Wie weet meer over dit exlibris?
Bijgaand exlibris van Aug. v.d. Linde is vermoedelijk ontworpen voor mijn vader, die waarschijnlijk enige tijd de naam M. Cleophas voerde. Helaas heb ik zelf geen origineel exemplaar aangetroffen in het familiearchief en hou mij daarvoor aanbevolen. Mocht iemand de toezendenvelop met bijv. een handgeschreven adres nog in bezit hebben, dan zou een scan daarvan mij al erg gelukkig maken, omdat ik dan met zekerheid kan vaststellen dat het exlibris voor mijn vader is gemaakt. Ik ben benieuwd naar iedere reactie. 
[23januari2019]
Deze oproep is afgesloten


012
Premieprent Zomer van Olivier Beijn gezocht
Ik ben op zoek naar een premieprent van Exlibriswereld van de kunstenaar Olivier Beijn - Zomer (nummer 2008.2.2). Wie kan mij helpen om mijn collectie premieprenten compleet te krijgen? 
[20december2018]011
Ottomaanse zegels en exlibris
?
My name is Melike Köseler, and I am studying on a master's degree on the Ottoman Seals and Exlibris Relationship (1908-1920) at Akdeniz University, Faculty of Fine Arts, Department of Art and Design. I'd like to learn if there are some exlibris examples that belong to the period mentioned above. And maybe if there is a possibility for me to see those examples. I'd appreciate the help and thank you in advance. Kind regards 
[6december2018]


010
Wie ontwierp dit exlibris?
Ik ben op zoek naar de naam van de kunstenaar van dit ex-libris dat is gemaakt is voor Geert van der Zee. Bij voorbaat dank!
[28oktober2018]
Inmiddels opgelost: maker Michaela Lesarova-Roubickova (CS), droge naald, 1985


009
Wie ontwierp dit exlibris?

Ik ben in het bezit van een exlibris dat ik niet kan thuisbrengen. Het enige wat ik er van weet is dat het in Nederland gevonden is in een oud Duits boek met een aantekening uit 1933. Het papier meet 9 bij 8,3 cm. Zou iemand mij verder kunnen helpen? Bij voorbaat dank! 
[8oktober2018]
Inmiddels opgelost: maker Johan Doeleman (1880-1957); houtsnede uit 1933 voor W.M. (=Willem Mulders)

008
exlibris gezocht van Lodewijk Schelfhout
?
Om het grafisch oeuvre van mijn grootvader Lodewijk Schelfhout (1881-1943) compleet te krijgen, ben ik op zoek naar een tot dusver onvindbaar exlibris, dat Schelfhout in 1921 maakte voor Rolandus Hagedoorn. Wie o wie kan helpen? 
[28augustus2018]


007
info gezocht over Akke Sins

Ik ben op zoek naar werk van mijn tante Akke (A.C.) Sins. Wellicht weet iemand of zij nog in leven is. Ben zeer benieuwd naar haar werk en evt. exposities die er zijn geweest. Wellicht kan iemand mij hierbij verder helpen. Alvast bedankt! 
[4juli2018]


006
Wie weet meer?


Wie weet van welke JPA Wilhelm dit is? En weet iemand nog meer over dit Exlibris te vertellen? Alvast hartelijk dank! 
[8juni2018]


005
informatie gezochtIs iemand bekend met dit exlibris, waarover in een Rotterdams (dag- of week-)blad is gepubliceerd in 1963 of 1964? Zo ja, dan zou ik graag een goede scan (300 dpi) ontvangen. Alle informatie of scans van exlibris, die een relatie met Rotterdam hebben eveneens van harte welkom! Dank voor inmiddels ontvangen reacties en alvast voor die nog komen.
[26april2018]


004
Fré Cohen


Ik ben op zoek naar exlibris of kleingrafiek/ander drukwerk van Fre Cohen. De enige exlibris die ik van haar heb is die die zij gemaakt heeft voor Henk van Laar (zie afb.). Die heb ik dubbel, dus kan ik eventueel ruilen. En anders wil ik er uiteraard graag voor betalen. De grootste schat waar ik naar op zoek ben is een kaart die zij heeft gemaakt, waarop ze aankondigt een maand op vakantie te gaan. 
[2april2018]

003
Daniel de Bruin/hermelijnIk ben op zoek naar exlibris op naam van Daniel de Bruin waarop 1 of meer hermelijnen zijn afgebeeld. Ik ben blij met elke aanwinst. Er is voldoende ruilmateriaal voorhanden.
[30maart2018]002
Charles Eyck/Jan Engelman
Al jaren ben ik op zoek naar het exlibris dat Charles Eyck in de jaren '30 maakte voor de dichter Jan Engelman. Ik heb er alleen een klein onduidelijk fotokopietje van. Ik zou er op z'n minst een goede foto of scan van willen hebben, maar het liefst natuurlijk een echt exemplaar. Wie maakt mij blij? 
[28maart2018]001
Rotterdamse exlibris

Twee Rotterdamse leden van Exlibriswereld hebben het plan opgevat een boekje samen te stellen over Rotterdamse grafisch kunstenaars en Rotterdamse titularissen van exlibris. Zij staan open voor informatie, tips en suggesties van collega-verzamelaars. 
[28maart2018]