Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archief
Boeken- en kunstveiling, Haarlem 24 t/m 27 november 2020
Bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem vindt op bovengenoemde data de najaarsveiling van (o.a.) boeken en prenten plaats, uiteraard met inachtneming van de nodige coronamaatregelen. Dat betekent dat er geen openbare kijkdagen zijn, bezichtiging vooraf is alleen mogelijk op afspraak. Zie daarvoor verder de website van Kuyper. In de sectie Moderne kunst worden op donderdag 26 november 14 kavels exlibris geveild, waaronder enkele zeer grote. Onder meer zal een exlibris voor Albert Einstein, naar verwachting voor een aanzienlijk bedrag, van eigenaar verwisselen.

FISAE-congres, Londen 12 t/m 16 augustus 2020

GAAT NIET DOOR, VERSCHOVEN NAAR 2021 (onder voorbehoud)
Brexit of niet, de organisatie van het 38e internationale FISAE-congres is zoals bekend in handen van The Bookplate Society, onze Britse zustervereniging. Uitgebreide informatie over het programma en alle huishoudelijke mededelingen zijn te vinden op de website van de Society. Aan het congres is ook een ontwerpwedstrijd verbonden. De sluitingstermijn voor inzendingen is vastgesteld op 31 maart 2020. Deze deadline is verlengd. Informatie hierover en het wedstrijdreglement is eveneens te vinden op de website.

ALV Exlibriswereld, ZONDER VEILING, ZONDER RUILEN, De Bilt 19 september 2020
De Algemene Ledenvergadering van Exlibriswereld voltrekt zich als gebruikelijk in Cultureel en Vergadercentrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt, en wel op zaterdag 19 september 2020. Het aanvangstijdstip van de vergadering is 11.00 uur.
 
In verband met de geldende maatregelen rond de corona-crisis heeft het bestuur zich gedwongen gezien de onderdelen RUILEN, VEILINGEN en TOMBOLA van het programma af te voeren. Op genoemde datum zal dus uitsluitend de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden. Leden die willen deelnemen aan de vergadering dienen zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM (bij luchtwegklachten thuis blijven, 1,5 meter afstand enz. enz.). Ter vergadering zullen de voorgeschreven afstandsbepalingen aangehouden worden. Zij die aanwezig willen zijn dienen zich van te voren aan te melden bij de secretaris. Dit kan telefonisch of via email. Het mailadres van de secretaris is te vinden in het colofon van Grafiekwereld. Wanneer u zich niet aanmeldt wordt ervan uitgegaan dat u niet aanwezig zult zijn. Vergaderstukken alsmede een uitgebreid begeleidend schrijven van het bestuur worden begin september toegestuurd, als bijlagen bij het najaarsnummer van Grafiekwereld. Aan de zaal wordt niets uitgereikt.
 
DEG Jahrestagung en Exlibriswedstrijd, Bad Bramstedt
AFGELAST    2021 in Gelsenkirchen
De Duitse exlibrisvereniging DEG heeft de Jahrestagung die oorspronkelijk van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei in Bad Bramstedt zou plaats vinden en die later veschoven werd naar november 2020 geheel van de agenda afgevoerd.  Inmiddels zijn de data en locatie van de Jahrestagung 2021 bekend: van 6 t/m 9 mei in Gelsenkirchen. Hierover binnenkort meer op deze pagina.

Zesde Dag van de Prentkunst, Fochteloo 10 oktober 2020
Dit evenement kan dit jaar helaas GEEN DOORGANG vinden.

Najaarsruildag Graphia, Hasselt 14 november 2020
De Najaarsruildag van onze Belgische zustervereniging Graphia vindt plaats op zaterdag 14 november, van 10.00 tot 17.00 uur, in het StadsMus, Maastrichterstraat 85, B-3500 Hasselt.

Exlibris-tentoonstelling, Doetinchem 1 november 2020 t/m 31 januari 2021
De activiteiten in Doetinchem hebben enige jaren geen doorgang gevonden, maar de draad wordt weer opgepakt op 1 november 2020, al is het dit keer uitsluitend in de vorm van een tentoonstelling. Vanwege de corona-maatregelen zullen er geen ruilactiviteiten plaatsvinden. De tentoonstelling, die gewijd is aan het thema verkeer en vervoer, zal te zien zijn in het Openbaar Vervoer & Speelgoedmuseum, Stationsstraat 50, 7005 AK Doetinchem; openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
 
FISAE-congres, San Francisco 2022
Trouwe bezoekers van het FISAE-congres kunnen vast gaan sparen voor hun reis naar het congres van 2022, dat zal plaats vinden in San Francisco CA (VS). T.z.t. zal op deze plek meer informatie gepubliceerd worden.