Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archief

Najaarsveiling Bubb Kuyper, Haarlem 22 t/m 25 november 2022
Op genoemde data vindt in Haarlem de halfjaarlijkse veiling plaats van boeken en grafiek. Dit keer komt ook deel 2 van de collectie Henk Weltje onder de hamer. Dit veilingdeel bestaat uit maar liefst 400 kavels met Nederlands en internationaal exlibriswerk en kleingrafiek. De veiling van de exlibris enz. start op donderdag 24 november om 10.00 uur v.m. Aansluitend volgt de veiling van ruim 600 kavels grafiek en andere kunstwerken. Kijkdagen zijn van 17 t/m 20 november van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres van het veilinghuis is Kenaupark 30, 2011 MT  Haarlem. Voor het complete overzicht van de veiling zie de website van Kuyper.

Tentoonstelling Herman Gordijn, Fochteloo 8 oktober t/m 18 december 2022
In bovengenoemde periode is in het Centrum voor Prentkunst in Fochteloo een boeiende tentoonstelling te zien met werk van graficus Herman Gordijn (1932-2017). De expositie is ook te bekijken tijdens de hieronder vermelde Ruildag Plus. Verdere imformatie over deze tentoonstelling en andere activiteiten van het Centrum voor Prentkunst is te vinden op stichtingnobilis.nl. Het adres van het Centrum is Zuideinde 26 b, 8428 HE Fochteloo.

Ruildag Plus Fochteloo AFGELAST
De Ruildag Plus die op zaterdag 15 oktober in Fochteloo zou plaatsvinden (zie hieronder), is afgelast. Omdat meerdere vrijwilligers door corona zijn geveld, kan dit evenement helaas geen doorgang vinden. Wij wensen de getroffenen van harte beterschap!

Ruildag Plus, Fochteloo 15 oktober 2022
Onder voorbehoud van mogelijke corona-maatregelen zal op zaterdag 15 oktober een ruildag plaatsvinden in het Centrum voor Prentkunst in Fochteloo. U bent van harte uitgenodigd om deze dag bij te wonen, een dag vol mogelijkheden om te ontmoeten, te zien, te luisteren en uw verzameling uit te breiden. We hebben op dit moment geen zicht op de situatie mbt corona tegen die tijd, het is verstandig deze website te raadplegen voor het meest actuele nieuws. Het programma ziet er als volgt uit:
  • van 10.00 - 17.00 uur in het Dorpshuis Et Legien (Zuideinde 26 a, 8428 HE Fochteloo) met
  • om 10.30 uur welkom in het Dorpshuis door Pieter Jonker, die kort vertelt over alle nieuwe plannen en de gratis mappen uitreikt met kleine prenten uit (zie hieronder);
  • om 11.15 - 12.15 uur in het centrum voor prentkunst de lezing met PowerPointpresentatie van Peter Kooij ‘De prentkunst van Jeanne Bieruma Oosting’ (niet alleen over haar werk, maar ook over de door haar toegepaste grafische technieken en haar betrokkenheid bij De Grafische);
  • om 14.00 - 15.00 uur in het centrum voor prentkunst lezing met PowerPoint-presentatie van Pieter Jonker ‘Herman Gordijn groot in grafiek’, die aansluit bij de gelijknamige tentoonstelling en bij het nieuwe boek dat op 8 oktober verschijnt;
  • tussen alle andere activiteiten door is er volop mogelijkheid om te ruilen.
Verder is er een grote verkoop uit de doublettencollectie van het Centrum op het terrein van de kleine prentkunst en van boeken, kleine prenten voor kleine prijsjes. Voor iedere bezoeker ligt als welkom een map klaar met talrijke bladen kleingrafiek uit gerenommeerde collecties, zoals G.M. van Wees, Jan Rhebergen, Winkler en anderen. Het middagprogramma is ook open voor bezoekers van het centrum.

FISAE-congres, San Francisco 2022
Trouwe bezoekers van het FISAE-congres kunnen vast gaan sparen voor hun reis naar het congres van 2022, dat zal plaats vinden in San Francisco CA (VS). T.z.t. zal op deze plek meer informatie gepubliceerd worden. Zie alvast de website van de organisatie!

Ruildag Exlibriswereld, Valkenswaard 11 februari 2023
Op zaterdag 11 februari 2023 organiseert onze vereniging weer een ruildag in het Steendrukmuseum in Valkenswaard. Aanvang van de ruilactiviteiten om 10.00 uur, afsluiting van de dag om 16.00 uur. Het adres van het Steendrukmuseum is Oranje Nassaustraat 8C, 5554 AG Valkenswaard.