Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archief


Graphia Meeting, Sint-Niklaas 29, 30 april en 1 mei 2022
Voor het eerst sinds 2008 organiseert onze Belgische zustervereniging Graphia weer een meerdaags exlibris-evenement, en wel op vrijdag 29 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei. Deze Graphia-meeting is gepland in overleg met de Duitse exlibrisvereniging DEG, die van 5 mei t/m 8 mei 2022 haar Jahrestagung zal houden. Plaats van handeling is het Internationaal Exlibris Centrum, gevestigd in het SteM, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas.  Op de website van Graphia is meer informatie te vinden, alsmede een aanmeldingsformulier. Vanwege de corona-maatregelen is het aantal bezoekers/deelnemers beperkt tot 150 per dag.

Jaarlijkse bijeenkomst DEG, Gelsenkirchen 5 t/m 8 mei 2022
De zogenoemde Jahrestagung van onze Duitse vrienden van de DEG vindt plaats van donderdag 5 t/m zondag 8 mei 2022 in het Plaza Hotel, Am Stadtgarten 1, 45879 Gelsenkirchen. Op het programma staan zoals gewoonlijk tentoonstellingen, ruilbijeenkomsten, de officiƫle jaarvergadering en de traditionele feestmaaltijd. Aan de jaarbijeenkomst is dit keer ook een exlibris-/gelegenheidsgrafiekwedstrijd verbonden. Aanmelden voor de Jaarbijeenkomst is mogelijk tot 15 maart 2022, inzendingen voor de wedstrijd moeten uiterlijk 26 maart 2022 binnen zijn. Op de DEG-website zijn alle details te vinden: het complete programma, informatie over de locatie, aanmeldingsformulier en wedstrijdreglement.

Algemene ledenvergadering, De Bilt 21 mei 2022
Op zaterdag 21 mei a.s. vindt in Vergadercentrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4 in De Bilt de statutair te houden Algemene Ledenvergadering van Exlibriswereld plaats. Na de online-vergadering van 2021 kan er nu weer in levende lijve vergaderd worden. Vergaderstukken zijn via e-mail op te vregen bij de secretaris. Onder meer staat de officiƫle benoeming van Trudie Siegerink als de nieuwe penningmeester op de agenda. Zij heeft deze functie al vanaf 1 januari waargenomen, nadat Coen Heij het penningmeesterschap had neergelegd. De zaal is open vanaf 10.00 uur, de vergadering begint om 11.00 uur. Na afloop is er uiteraard volop gelegenheid voor ruilactiviteiten.

Grafiekveiling, Haarlem 17 t/m 20 mei 2022
Van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 mei houdt veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem de halfjaarlijkse boeken- en grafiekveiling. Dit keer komen er geen exlibris onder de hamer, maar de liefhebbers van grafische kunst in het algemeen  kunnen zoals gebruikelijk prima aan hun trekken komen. Meer details over de veiling zijn te vinden op de website van Kuyper.

FISAE-congres, San Francisco 2022
Trouwe bezoekers van het FISAE-congres kunnen vast gaan sparen voor hun reis naar het congres van 2022, dat zal plaats vinden in San Francisco CA (VS). T.z.t. zal op deze plek meer informatie gepubliceerd worden.