Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archiefExpositie Haarlemse exlibris, Haarlem 11 januari t/m 10 maart 2019
In Museum Haarlem is in bovengenoemde periode een tentoonstelling te zien van ongeveer 100 exlibris met afbeeldingen van Haarlemse onderwerpen. De titel van de tentoonstelling is Haarlem uit de boeken; Exlibris van Haarlemse verzamelaars. De getoonde bladen zijn afkomstig uit de collecties van Erik Meertens en Lambert Hermkens, beiden lid van Exlibriswereld. Te zien zijn o.a. beroemde Haarlemmers als Frans Hals en Laurens Jansz. Coster, het stadswapen, het stadhuis, de Sint-Bavo en andere markante gebouwen in de stad. Het Museum Haarlem is te vinden op het adres Groot Heiligland 47. Voor overige gegevens en openingstijden zie de website van het museum.

Ruildagen Exlibriswereld in 2019
De volgende data zijn bepaald voor de jaarlijkse ruildagen in 2019:
  • 16 februari: Steendrukmuseum, Valkenswaard
  • 18 mei: Vergadercentrum H.F Witte, De Bilt
  • 12 oktober: Centrum voor Prentkunst, Fochteloo
  • 14 december: Haarlem
Nadere details omtrent locatie en invulling van de dagen volgt t.z.t.

Ruildag Exlibriswereld, Valkenswaard 16 februari 2019
De traditionele februari-bijeenkomst in het Steendrukmuseum in Valkenswaard staat zoals te doen gebruikelijk vooral in het teken van het ruilverkeer met een internationaal tintje, want ook onze zuiderburen zijn in de regel goed vertegenwoordigd. Verder staat op deze dag weer een tombola met aantrekkelijke prijzen op het programma, ten bate van de jubileumkas. En uiteraard wordt er weer een lithografie in de reeks der Vier Seizoenen, van de hand van Hedwig Pauwels, onthuld. Verder loopt in het museum de tentoonstelling Leo Gestel, fan van Brabant, die een fraaie dwarsdoorsnede biedt van het werk van deze veelzijdige kunstenaar. Het Steendrukmuseum is gevestigd aan de Oranje Nassaustraat 8C te Valkenswaard, de dag duurt van 10.00 uur tot ca. 16.30 uur.

Voorjaarsruildag Graphia, Sint-Niklaas 30 maart 2019
De voorjaarsruildag van onze Belgische zustervereniging zal vermoedelijk plaatsvinden op zaterdag 30 maart 2019 van 10.00 tot 17.00 uur in het Internationaal Ex-libriscentrum (SteM), Zwijgershoek 14 te B-9100 Sint-Niklaas.