Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archief


Geniale grafici, Escher en zijn tijdgenoten, Den Haag 17 februari t/m 16 mei 2021
In Museum Escher in het Paleis is in bovengenoemde periode een tentoonstelling te zien die gewijd is aan het grafisch werk van Maurits Escher en een aantal illustere tijdgenoten. Van landschappen tot portretten, van gebouwen tot geometrische vormen: Geniale grafici brengt het werk van 44 grafici samen met het werk van M.C. Escher. Prenten van o.a. Piet Mondriaan, Matthijs Maris, Jan Mankes, Hendrik Werkman, Jan Toorop bieden een doorsnede van de Nederlandse grafiek aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. In de tentoonstelling zullen ook een aantal bijzondere exlibris te zien zijn van bekende Nederlandse namen zoals Anton Pieck, Piet Mondriaan, Pam Rueter en Willem Rozendaal. Escher in het Paleis is gevestigd aan het Lange Voorhout 74 in Den Haag.

Tentoonstelling Grafiek van W.J. Rozendaal, Valkenburg (L) 1 maart t/m 8 mei 2021
In het kader van het jubileumjaar 2021 organiseert Exlibriswereld een tentoonstelling met werk van Willem Rozendaal (1899-1971). Met zijn prachtige oeuvre van zowel exlibris en gelegenheidsgrafiek als vrije prenten  belichaamt hij als het ware de huidige missie van Exlibriswereld: het promoten van de grafische kunst in het algemeen en het exlibris en andere kleingrafiek in het bijzonder. De expositie omvat vrijwel het complete exlibris-oeuvre, talrijke bladen gelegenheidsgrafiek en kleine prenten en 15 vrije prenten van groter formaat, waaronder het hier afgebeelde zelfportret uit 1950. Alle tentoongestelde werken zijn afkomstig uit de eigen gelederen van Exlibriswereld en zijn in genoemde periode te vinden in  Burgemeester Quicx Coffee & More, Joseph Corneli Allée 1, 6301 KK Valkenburg a/d Geul. Vanwege de geldende corona-maatregelen is het bezoeken van de tentoonstelling vooralsnog niet mogelijk, of hoogstens in zeer beperkte mate, gezien het feit dat de locatie uitsluitend geopend is voor take away. In principe zijn de openingstijden dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Parkeren en toegang zijn gratis. Op deze pagina zullen wijzigingen in de toegankelijkheid van de tentoonstelling gemeld worden. Het is ook mogelijk telefonisch contact op te nemen met de locatie: 043 608 8888. Voor meer informatie bekijk de flyer.

Algemene Ledenvergadering Exlibriswereld, online 24 april 2021
De Algemene Ledenvergadering van onze vereniging vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 april, van 11.00 tot 12.00 uur.  Gedwongen door de omstandigheden kan deze bijeenkomst alleen digitaal plaastvinden. Alleen noodzakelijke agendapunten komen aan de orde. Leden die wensen deel te nemen kunnen zich via e-mail aanmelden bij de secretaris. Bij hem kunnen eveneens de vergaderstukken worden opgevraagd.

Ruilbijeenkomst Graphia, Sint-Niklaas 29 april t/m 1 mei 2022
De ruilbijeenkomsten van onze Belgische vrienden van Graphia worden tot eind 2021 opgeschort vanwege de coronapandemie. Indien de omstandigheden het toelaten, zal Graphia in april 2022 een driedaagse ruilbijeenkomst organiseren. Deze zal, onder voorbehoud, plaatsvinden van 29 april t/m 1 mei 2022 in Sint-Niklaas.

Veiling Bubb Kuyper, Haarlem 18 t/m 21 mei 2021
Op bovengenoemde data vindt bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem de halfjaarlijkse veiling van boeken en grafiek plaats. In de sectie Bibliografie en Typografie, die op dinsdag 18 mei vanaf 10.00 uur onder de hamer komt, worden ook een 60-tal kavels exlibris en aanverwante zaken geveild. In verband met de covid-beperkingen vindt de veiling online plaats (schriftelijke biedingen kunnen vooraf geplaatst worden); om dezelfde covid-redenen zijn er geen kijkdagen gepland, wel is (in beperkte mate) bezichtiging vooraf mogelijk op afspraak. Zie voor verdere inlichtingen en de complete veilingcatalogus de website van Kuyper.

FISAE-congres, San Francisco 2022
Trouwe bezoekers van het FISAE-congres kunnen vast gaan sparen voor hun reis naar het congres van 2022, dat zal plaats vinden in San Francisco CA (VS). T.z.t. zal op deze plek meer informatie gepubliceerd worden.