Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archief


Najaarsveiling Bubb Kuyper, Haarlem 23 t/m 26 november 2021
De najaarsveiling boeken en prenten van veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem wordt van dinsdag 23 t/m 26 november gehouden in het veilinggebouw aan het Kenaupark 30, 2011 MT  Haarlem. Het ziet ernaar uit dat de veiling weer op locatie bijgewoond kan worden, maar houd voor de zekerheid de mededelingen daaromtrent op de website van Kuyper in de gaten. Online bieden is natuurlijk ook mogelijk; zie ook daarvoor de website. Voor de liefhebbers van exlibris en kleingrafiek is deze veiling extra interessant vanwege de grote hoeveelheid boekmerken en gelegenheidsgrafiek die dit keer onder de hamer komt. Het te veilen materiaal is afkomstig uit de collectie van Henk Weltje. De afdeling exlibris, die ruim 330(!) kavels omvat, wordt geveild op donderdag 25 november, aanvang 18.30 uur. Kijkdagen zijn van 18 t/m 21 november, van 10.00 tot 16.00 uur. Check ook hiervoor de website van het veilinghuis.

Jubileumdag Exlibriswereld, De Bilt 30 oktober 2021
De langverwachte Jubileumdag vanwege het 75-jarig bestaan van Vereniging Exlibriswereld vindt op bovengenoemde datum plaats in Cultureel & Vergadercentrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Het aantrekkelijke dagprogramma is inmiddels definitief. Bekijk het dagprogramma. Voor het deelnemen aan de dag is AANMELDING VERPLICHT, met het oog op de catering en vanwege de coronamaatregelen. Aanmelden (of onverhoopt afmelden) kan geschieden via e-mail of telefonisch: 06 44124149.

Voorjaarsruildag Exlibriswereld, Valkenswaard 19 februari 2022
Onder voorbehoud uiteraard van de Covid-ontwikkelingen is voor het eerst sinds lange tijd weer een reguliere ruildag gepland, en wel op zaterdag 19 februari 2019 in het Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8c te Valkenswaard. Nadere details worden hier zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Graphia Meeting, Sint-Niklaas 29, 30 april en 1 mei 2022
Voor het eerst sinds 2008 organiseert onze Belgische zustervereniging Graphia weer een meerdaags exlibris-evenement, en wel op vrijdag 29 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei. Deze Graphia-meeting is gepland in overleg met de Duitse exlibrisvereniging DEG, die van 5 mei t/m 8 mei 2022 haar Jahrestagung zal houden. Plaats van handeling is het Internationaal Exlibris Centrum, gevestigd in het SteM, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas.  Op de website van Graphia is meer informatie te vinden, alsmede een aanmeldingsformulier. Vanwege de corona-maatregelen is het aantal bezoekers/deelnemers beperkt tot 150 per dag.

Jaarlijkse bijeenkomst DEG, Gelsenkirchen 5 t/m 8 mei 2022
De zogenoemde Jahrestagung van onze Duitse vrienden van de DEG vindt plaats van donderdag 5 t/m zondag 8 mei 2022 in het Plaza Hotel, Am Stadtgarten 1, 45879 Gelsenkirchen. Op het programma staan zoals gewoonlijk tentoonstellingen, ruilbijeenkomsten, de officiƫle jaarvergadering en de traditionele feestmaaltijd. Aan de jaarbijeenkomst is dit keer ook een exlibris-/gelegenheidsgrafiekwedstrijd verbonden. Aanmelden voor de Jaarbijeenkomst is mogelijk tot 15 maart 2022, inzendingen voor de wedstrijd moeten uiterlijk 26 maart 2022 binnen zijn. Op de DEG-website zijn alle details te vinden: het complete programma, informatie over de locatie, aanmeldingsformulier en wedstrijdreglement.

FISAE-congres, San Francisco 2022
Trouwe bezoekers van het FISAE-congres kunnen vast gaan sparen voor hun reis naar het congres van 2022, dat zal plaats vinden in San Francisco CA (VS). T.z.t. zal op deze plek meer informatie gepubliceerd worden.