Agenda

Voor oude items zie het Agenda-archief


Expositie De Ploeg, Groningen 9 juni - 4 november 2018
Vanaf zaterdag 9 juni t/m zondag 4 november is in GRID Grafisch Museum Groningen een interessante tentoonstelling te zien, die als titel draagt Capriolen in grafiek; De Ploeg 1918-1928. "Grafiek wordt al lang beschouwd als een beeldbepalend onderdeel van de kunst van De Ploeg uit de hoogtijdagen, en terecht: de oeuvres van vrijwel alle Ploegleden bevatten een schat aan sprankelende, inventieve en krachtige prenten. De tentoonstelling presenteert daarvan een ruime selectie: hoogtepunten die op een expositie gewijd aan dit onderwerp niet mogen ontbreken, naast onbekende werken die de grafische technieken en de kunstenaars in een nieuw licht plaatsen. In totaal worden zo'n zeventig etsen, lithografie├źn, hout- en linoleumsneden getoond van Jan Wiegers, Johan Dijkstra, Jan G. Jordens, Jan Altink, Alida Pott, George Martens, Jan van der Zee, Wobbe Alkema, Ette Kleima, Johan Faber, Henk Melgers en H.N. Werkman", aldus de tekst op de tentoonstellingsflyer. Velen van de genoemde kunstenaars hebben zich ook in mindere of meerdere mate met het vervaardigen van exlibris beziggehouden. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus, verzorgd door gastconservator Anneke de Vries. Het adres van het museum is Sint Jansstraat 2 te Groningen; openingstijden dinsdag t/m zondag, van 10.00 - 17.00 uur.

FISAE-congres, Praag 28 augustus - 2 september 2018
Het FISAE-congres van 2018 wordt georganiseerd door de Tsjechische exlibrisvereniging SSPE en vindt plaats in Praag, van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september van dit jaar. Zowel het programma als het aanmeldingsformulier zijn beschikbaar in het Engels. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 15 juni. In het kader van dit congres is tevens een exlibris-ontwerpwedstrijd uitgeschreven; inzendtermijn voor deze competitie is 30 april 2018. Ook van dit evenement is een reglement/deelnameformulier in het Engels beschikbaar.

Dag van de Prentkunst/ruildag Exlibriswereld, Fochteloo 6 oktober 2018
Plaats van handeling is het Centrum voor Prentkunst, Zuideinde 26b, Fochteloo. Nadere informatie volgt.

Herfstruildag Graphia, Hasselt 17 november 2018
Op zaterdag 17 november houdt de Belgische ex-librisvereniging Graphia zijn najaarsruildag, en wel in het StadsMus, Maastrichterstraat 85, B-3500 Hasselt; aanvang 10.00 uur, einde 17.00 uur.

Ruildag Exlibriswereld, 8 december 2018
Van deze bijeenkomst is nu ook de locatie bekend: Museum Boxtel (MUBO), Baroniestraat 18 in Boxtel. Mededelingen over verdere invulling volgen t.z.t.